Infiintare PFA (Persoana Fizica Autorizata)

 

Infiintare PFA este optiunea preferata de multi intreprinzatori individuali. Aceast lucru se datoreaza, in principal, faptului ca PFA-ul este forma juridica cea mai convenabila pentru o persoana care lucreaza pe cont propriu. Este usor de gestionat iar contabilitatea se tine in partida simpa. Deci, nu este obligatorie angajarea unui contabil.

Costurile de infiintare PFA sunt mai mici decat la celelalte forme juridice si procedura de radiere este mult mai simpla. PFA-ul nu are personalitate juridica insa poate avea angajati.

Dezavantajele acestei forme juridice sunt legate de imprejurarea ca, la PFA, raspunderea este personala. Cu alte cuvinte, titularul PFA-ului raspunde cu averea proprie pentru prejudiciile produse de PFA.

PFA-ul, ca entitate economica, este reglementat de Ordonanta de Urgenta nr. 44 din 2008 care stabileste procedura de inregistrare si autorizare precum si regimul juridic al acestei entitati.

Onorarii incepand de la 299 lei

Acte Necesare pentru Infiintare PFA

  • Actul de identitate (CI sau Pasaport);
  • Specimenul de semnatura
  • Documentele care atesta calificarea;
  • Dovada detinerii spatiului pentru sediu;
  • Extras de carte funciara  (pt. sediu);
  • Acordul asociatiei de proprietari si avizul vecinilor;
  • Declaratie model II si Vectorul Fiscal;
  • Formulare.

EUROSOL CONSULTING – INFIINTAM FIRME INCA DIN 2002

Echipa Eurosol Consulting a luat fiinta sub forma unui compartiment in cadrul unui cabinet de avocatura specializat pe domeniul dreptului comercial. Initial, acest compartiment a fost conceput pentru a deservi clientii aflati in portofoliul propriu. Ulterior ne-am largit activitatea, crescand volumul de servicii oferit clientilor noi. Ideea generala a fost aceea ca prin volumul mare de activitate sa reusim sa mentinem onorarii scazute pentru serviciile de infiintare firma precum si pentru servicii conexe. In momentul actual, atat din punct de vedere logistic, cat si din punct de vedere al personalului specializat, suntem in masura sa facem fata unui numar mare de solicitari si sa mentinem un pret avantajos pentru clientii nostrii.