INFIINTARE ASOCIATIE ONG

 

Servicii profesionale de Infiintare Asociatie Fundatie ONG. Fara deplasari inutile la notar, banca sau judecatorie. Noi ne ocupam de tot!

Completeaza formularul de programare online si vino sa aflii mai mult.

Infiintare asociatie ONG

 

Servicii de infiintari asociatii fundatii ONG-uri. Fara deplasari inutile la notar, la banca sau la judecatorie. Noi ne ocupam de tot!

Completeaza formularul de programare online si vino sa afli mai mult.

Infiintare Asociatie  ONG

Potrivit OG 26/2000, ONG-urile (Organizatiile Non Guvernamentale) se impart in 3 categorii: Asociatii, Fundatii si Federatii.

Toate cele 3 entitati  sunt persoane juridice de drept privat, fără scop patrimonial. Prin urmare, raiunea pentru care acestea au fost reglementate exclude ideea de profit.

ASOCIATIA

Asociatia poate fii infiintata de minim 3 fondatori. Acestia  pun în comun anumite resurse pentru realizarea unor activități în interes general, comunitar sau in interesul neptrimonial al membrilor. Astfel cum a fost modificata, OG 26/2000 nu mai impune o limita minima a patrimoniului initial pentru asociatie.

FUNDATIA

Fundatia poate fi infiintata de una sau mai multe persoane. Acestea constituie un patrimoniu consacrat irevocabil unui scop de interes general sau comunitar. Patrimoniul initial este echivalentul a 10 salarii minime. Fundatia infiintata  in scopul colectarii de fonduri pentru alte ONG-uri poate avea patrimoniul echivalent cu 2 salarii.

FEDERATIA

Doua sau mai multe asociații sau fundații se pot constitui în federație. Federația devine persoana juridică din momentul înscrierii sale în Registrul federațiilor aflat la grefa tribunalului. Cu alte cuvinte, Federatia este o entitate de sine statatoare. In cazul Federatiei, OG 26/2000 nu impune o limita minima a patrimoniului initial.

ETAPE INFIINTARE ONG

Vezi care sunt etapele de infiintare ale unui ONG siafla  cateva sfaturi utile despre procedura de  infiintare a unui ONG.